© личен архив

В турнира участваха осем отбора, разделени в две групи, по четири. „Локомотив“ (Мездра) бе в група „Б“ с тимовете на „Правец“, Чавдар“ (Етрополе) и „Чавдар“ (Троян). Двубоите се играха във формата на Футбол 7, в две полувремена, всяко от които по 15 минути.

Изключително представяне направиха възпитаниците на Стоян Стоянов. „Железничарите“ показаха много добра игра и бяха безапелационни във всичките си двубои и закономерно триумфираха с купата.

„Локомотив“ постигна три успеха в груповата фаза, налагайки се последователно над „Чавдар“ (Троян) с 5:0, „Правец“ – 6:0 и „Чавдар“ (Етрополе) – 3:0, оглавявайки групата.

На полуфинала мездренчани се изправиха срещу втория от група „А“ – „Козаро“ (Ботевград), побеждавайки го с 3:0.

В другия полуфинал тимът на „Правец“ победи домакините от „Балкан“, които спечелиха мача за трето и четвърто място срещу „Козаро“ (Ботевград) след изпълнение на дузпи.

© личен архив

Отборът на „Локомотив“ (Мездра) бе безапелационен във финалната среща, побеждавайки „Правец“ с разгромния резултат 7:0.

Михаил Карашлийски и Венелин Николаев отбелязаха по шест попадения. Петко Илиянов вкара пет гола, Калоян Каменов и Теодор Симеонов се разписаха по два пъти, а по веднъж отбелязаха Теодор Георгиев, Цветомир Караиванов, Константин Христов, Иван Николов и Емил Ценов.

Отборите, класирали се в топ три, получиха купи и медали, връчени от кмета на Община Ботевград Иван Гавалюгов и общинския съветник Тихомир Найденов.

Съставът, чиито играчи не получиха нито един жълт картон, „Чавдар“ (Троян) получи наградата за феърплей.

Купата на името на „Васил Редовски” за най-добър играч бе връчена на футболиста на „Балкан“ - Петко Иванов. Неговият съотборник - Николай Динов пък получи отличието за най-полезен футболист.

За вратар №1 бе определен Никола Георгиев от състава на „Козаро“, а за голмайстор на турнира - внукът на Васил Редовски.