Последните минути на оспорвания сблъсък предизвикаха напрежение у играчите и в двата отбора, което ескалира в края на срещата, когато „Фантастико“ изравниха резултата 3:3. Стражът на „Кохонес“ Ивайло Сайков изрита без топка играч от противниковият отбор и на терена нахлу наставникът от Сираково. До пряк сблъсък не се стигна, тъй като своевременно се намесиха и дежурните полицаи, а Сайков бе изгонен от главния рефер.

Ръкавиците пое „малкото Сайче“ – Александър, който застана на вратата на мездренчани. След съдийския сигнал, „зелено-белите“ от „Кохонес гранде“ организираха бърза контра, при която Борис Тончев оформи своя хеттрик. Целият отбор на „Фантастико“ налетя на рефера, искайки обяснение, но само бързата намеса на униформени укроти страстите.

Играният преди това двубой от Група „А” между отборите на „Тяло, пречиш ми” (Мездра) и "Скала" (Зверино), завърши с победа на зверинчани с 5:3. За победители два гола отбеляза Николай Грънчов, а по едно попадение добавиха Атанас Стоянов и Владимир Стоянов. За „телата“ на два пъти се разписа Ивайло Василев, а Кристиян Кътов добави още един гол.

Тази вечер от 18:30 ч. е срещата от Група „А“ между отборите на „Крета“ и „Моравица“, а от 19:30 ч. играят „Галактико“ (Враца) и „Балкански вихър 1933“ (Руска Бела) от Група „Б“.