В присъствието на десетки гости, приятели и ценители на красотата, главният експерт в отдел „Култура” и уредник на Градската художествена галерия, СветлаДамяновска, откри културното събитие и представи творческия портрет на младата художничка.

Теменужка Маринова е добре позната на мездренската общественост със своите творчески изяви. След дебютната й изложба на тема „Природа и фантазия” от 2011 година, година след това талантливата мездренска художничка представи своите „Графични потрети”.

С поредната живописна експозиция„Женски портрети”, Теменужка Маринова се утвърди като един от водещите талантливи млади творци, които бележат културния живот в малкия град.

Теменужка Маринова е родена на 23 януари 1995 година в Мездра. Завършва Природо-математическата гимназия във Враца и сега е петокурсник в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Теменужка започва да се занимава с рисуване още от дете. Посещава часовете по изобразително изкуство в Детски комплекс при Мая Умарска, а след това при врачанския художник Деян Ганецовски.

Още като ученичка участва редовно в общи изложби на Групата на художниците,в изложбите конкурси „Жените в изкуството”, в пленерите „Рисуваме Калето” и други.

С настоящата експозиция „Женски портрети” Теменужка Маринова представя 15 нови творби, посветени и обединени от темата за женската красота. Портретите носят кратки и емоционални наименования, които акцентират върху детайлите в изображението- „Спасение”, „Свобода”, „Любов”, „Увереност”, „Приятелство”, „Екзотика”, „Синева”, „Усмивка”, „Цветове”, „Сила”, „Злато”, „Спокойствие”, „Мечта”, „Сутрин”, „Щастие”.

Всяка една от творбите носи конкретно послание, излъчва настроение и разкрива богатото творческо въображение на талантливата художничка. Играта на цветовете, тайнствеността на погледите и уловените жестове докосват сетивата и емоциите на ценителите.

Накрая Теменужка добави, че всички картини се продават, и половината от получените средства тя ще дари на организацията "Animal Help" - Мездра.