© ОбА - Враца

Старши комисар Бисер Йончев, директор на ОД на МВР в Монтана, съобщи колко са сигналите за купуване на гласове:

"Образувани са три досъдебни производства, има задържано едно лице по Закона за МВР. Случаите са докладвани на Прокуратурата и продължава работата по тях. До момента сигналите в Областната дирекция са шест. Сигналите не са повече от предходните избори, дори са по-малко. Работим със съответните темпове, за да противодействаме на този вид престъпления."

На срещата присъстваха представите на Северозападно държавно предприятие – Враца и на дирекцията по горите – Берковица, както и директорите на 11-те държавни горски стопанства от трите Северозападни региона.

Една от основните теми бе снабдяването с дърва за огрев на населението от трите области. Повече по темата каза инж. Атанасов, заместник-директор на Северозападно държавно предприятие Враца:

"Дървесината на склад към момента е 60 лв. без ДДС, която се закупува от стопанствата. Цената на корен е по одобрени ценоразписи, в различните региони е между 30 и 35 лева. От плануваните 41 000 кубически метра дървесина сме реализирали 32 000. До края на годината се очаква да минем числото 50 000 кубика. Всяка седмица виждаме къде има нужда и се плануват допълнителни количества от колегите от горските стопанства."

Срещата при областния управител на Монтана бе закрита за медиите.