Селекционери на основната програма на фестивала са Мирослава Тодорова, Дина Маркова и Благой Бойчев. Те са подбрали десет камерни постановки от продукцията на театрите в страната през последната година.

На сцените на Врачанския театър ще бъдат представени „Кралицата майка“ на театър „Българска армия“ с режисьор Стефан Спасов, „Дабъ Дешил Ине“(Да бъдеш или не) на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“-Шумен с режисьор Теди Москов, „Винсент в Брикстън” на театър 199 „Валентин Стойчев“ - постановка Владлен Александров.

В програмата са включени още „Боже мой“ на Народен театър „Иван Вазов“ с режисьор Стоян Радев, „Последната лента“ на Театрална Работилница СФУМАТО-София с режисьор Иван Добчев; „Списък на всички страхотни неща“ на театър 199 „Валентин Стойчев“- София с режисьор Боряна Йовчева; „Забелязано в Благоевград“ на Драматичен театър „Никола Вапцаров“-Благоевград с режисьор Неда Соколовска; „Част от колекция“ с режисьор Иван Юруков, „От какво се страхува Виржиния Улф“ на Театрално сдружение ENSO-София с режисьор Тея Сугарева и „Докато смъртта ме раздели“-моноспектакъл на Димитър Ангелов на SPAM STUDIOS-София.

По традиция Врачанският театър като домакин на фестивала ще участва с две заглавия- „Добре дошли в България 2“ с режисьор Гергана Димитрова и „Убийството на Гонзаго“ с режисьор Пресиян Кузов.

Специален гост на 34-то издание на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца ще бъде „Театроскоп“ – „театър в кутия“ с режисьор Мария Банова.

Представленията от международната програма все още са в процес на уточняване.