Дамите, които обикновено не зареждат сами резервоара и чакат служител да им налее горивото, са учудени от нововъведението. Но с радост приемат да експериментират, тъй като цената е с 5 ст. по-ниска от тази на останалите бензиностанции от веригата. Освен това за притежателите на специална карта за отстъпка към обекта се добавят още 5 ст. намаление и така цената на горивото буквално е с 10 ст. по-ниска от тази на другите обекти. Така например дизелът на колонките на самообслужване се продава по 2,41 лв. за литър, докато на останалите обекти е 2,46 лв. Разликата в бензина е същата, пише Телеграф.

Единствено не е разрешено наливането на пропан-бутан на колонките на самообслужване. Те са същите като на останалите бензиностанции, като могат да бъдат отличени по табели, на които е описано, че може да се зареди по-евтино гориво, но трябва да се налее от клиента.

Освен намаленията, които правят търговските обекти, през последния месец е отчетен спад на цените на горивата с 3,85 на сто или с 10 ст. През август бензинът се е наливал средно за 2,60 лв. за литър, а в момента цената му е 2,50 лв. В различните бензиностанции в страната цената варира от 2,22 лв. до 2,71 лв. за литър. Намалението при дизела е също с 10 ст., като от 2,58 лв. е паднал до 2,48 лв. за литър средна цена за страната. Най-евтиният дизел се продава за 2,18 лв. за литър в Ямбол и Ботевград. А най-скъп е в Копривщица, където го наливат за 2,70 лв. При пропан-бутана няма промяна в цената, като в момента е 1,18 лв. за литър.