Изложбата бе открита от секретаря на културната институция Стилияна Стоянова. Специален музикален поздрав към присъстващите поднесе талантливата певица Данита Павлова.

Картините на художничката впечатляват със своята цветна феерия, пейзажите отразяват красотата на природата във всичките четири сезона, а натюрмортите са като лично цветно послание. Портретите се отличават със своята оригинална интерпретация на одухотворената и многолика женственост.

Галя Минчева работи като началник отдел „Образование, култура, спорт и социални дейности“ в район „Надежда“ в град София. С изобразително изкуство се занимава като хоби от 2009 година. Започва да рисува в дамски клуб за рисуване с възрастни с преподавател Евелина Катерова. Постепенно хобито прераства в страст. Рисува основно маслена живопис, обича да рисува цветя и женски фигури, защото смята, че те носят наслада за очите и душата. Обича да съчетава цветове.

Тя има самостоятелни и групови изложби, работи с артматериали – техника „декупаж“. Организира благотворителни събития, събития с участието на деца, свързани с изкуството. Подготвя проект „Добра практика в дейността на администрацията в България“ по обявен Конкурс на ИПА за 2023 година на тема - ползите от рисуването като арттерапия в администрацията,като същият печели трето място.

Галя Минчева получи цветя и грамота от Читалището и благодари за подкрепата на своето семейство, и на всички уважили събитието.

Снимки: НЧ "Факел 1926"