© bnr

След дългото ходене по мъките, отборът на „Бдин“ вече може да поеме глътка въздух. След напускането на старши треньора Павел Огнянов, който поема ДЮШ, отборът ще бъде воден от футболния спец от Мездра Диян Попов.

Новият наставник не е непознато лице във футболните среди в Северозапада. Диян Попов, дипломиран треньор, притежаващ лиценз "А", е с дълга треньорска кариера. Бил е наставник на "Първа атомна"- Козлодуй, "Локомотив" (Мездра), "Чавдар"( Етрополе) , "Ботев" (Враца) и "Кариана"(Ерден).

„Покани ме видинският бизнесмен - Жоро Василев, който е член на Управителния съвет на клуба. Трудно взех това решение, понеже Видин е малко отдалечено, и е свързано с промени за мен. Но аз съм професионалист, а това е и ново предизвикателство за мен. Работил съм в много отбори и вярвам, че мога да помогна на момчетата, и да оправдая доверието, което ми бе гласувано. Целта е отборът да се спаси от изпадане и да остане в групата. Всички сме наясно, че това е трудна за изпълнение задача, предвид точковия актив от есенния полусезон, но не и неизпълнима“ – заяви за MediaNews Диян.

Той допълни, че вече се работи и върху селекцията. Първите попълнения са вратарят от Кариана (Ерден) - Павел Станев, опитният нападател Кирил Кръстев от втория отбор на Ботев (Враца) и фланговият играч Денис Гърлов от Първа атомна (Козлодуй).

Попов допълни, че селекцията продължава. Предвижда се и оптимизиране на работата в детско-юношеската школа. Като за начало детските формации ще участват в традиционните турнири в Сандански и Благоевград. Планира се и ремонт на стадион „Георги Бенковски“.

Първата контрола под ръководството на новия наставник на „Бдин“ е на 31 януари (неделя), когато видинчани ще гостуват на втория отбор на врачанския „Ботев“.