- Наско, пролетният дял от първенството стартира. Готов ли е отборът на Монтана за предстоящите битки?

- Подготвихме се добре по време на зимната подготовка, от финансово естество също нямаме проблеми, всичко на футболистите и на треньорския щаб е изплатено. На старта на пролетния дял ни предстои гостуване на един от грандовете в България Левски, който изпитва някакви трудности, но си остава такъв. Отиваме с настроение, с желание и с амбиции да спечелим нещо на „Герена“. Няма да мога да разчитам на Давид Кики, който е наказан и на вратаря Марио Кирев, който се възстановява успешно от претърпяна операция. Но никой не е застрахован от такива неща, групата е от 24 футболисти и всеки, който получи шанс трябва да се доказва и аз смятам, че ще го направи. Спокоен съм и за вратарския пост, там освен с опитния Благой Макенджиев разполагам и с младия Петър Петров, който в контролите, в които игра на лагера в Алания, показа, че на него ще може да се разчита при нужда. Най-новото попълнение Адам Буджамaа също постепенно навлиза във форма, при всички случай няма да започне мача, но със сигурност ще го пусна след почивката.

- Монтана играе по-успешно като гост на Левски.

- Така е наистина. Излизаме за точка или за победа на „Герена“. Аз съм убеден, че можем да играем като равен с равен с всеки един отбор от efbet лига. Имаме потенциал и качества да го направим. Ще се стремим във всяка среща да печелим точки, за да може да се преборим за място в първата четворка на втората осмица, което е и нашата цел.

- Очаква се в неделя привечер в столицата да бъде много студено.

- Неприятно е наистина, но все пак да не забравяме, че е зима и е нормално температурите да бъдат минусови. Каквото е за нас, такова ще бъде времето и за нашия съперник и не може да ни служи като оправдание. Хубавото е, че теренът на Левски се отоплява и поне няма да бъде заледен. Но който отбор се пригоди по-бързо към тази обстановка, той ще има предимство и чак след това са спортно-техническите качества.

- Ще бъде ли плюс за Монтана това, че мачът ще се играе пред празни трибуни?

- Аз не смятам така. Футболът е за феновете, те създават атмосфера и това е допълнителен заряд за самите футболисти. Да играеш пред празните трибуни е странно.