© Мирослав Гетов

Полузащитникът на Локомотив (Мездра) Манол Чапов получи повиквателна за младежкия национален отбор на България. 20-годишният халф на „железничарите” и останалите млади „лъвчета” ще се включат в престижен международен турнир. Националите до 21 г. ще вземат участие в 44-тото издание на футболния фестивал „Тулон“, който ще се проведе от 18 до 29 май във Франция.

Селекцията на Антони Здравков е в предварителна група „А“ заедно с отборите на Франция, Чехия и Мексико, като в този поток ще има още един тим, който ще бъде обявен допълнително. В турнира участват младежки национални отбори от цял свят, които получават специална покана от организаторите.

България има две титли от фестивала в Тулон - през 1976 и 1986 г., а през 1977, 1987 и 1989 г. младежките ни формации стигат до финал. Голмайстори на турнира са били Ради Здравков, Любослав Пенев и Петър Михтарски.

Домакините от Франция са печелили най-много пъти трофея - те имат 12 титли. Във фестивала ще участва и българска съдийска бригада. Главният рефер Никола Попов и неговите асистенти Веселин Мишев и Георги Тодоров ще ръководят срещи от турнира.