По стара българска традиция гостът и съпругата му бяха посрещнати с хляб и мед от момичета в национални носии и директора на училището Галя Богданова.

Както винаги, екипът на "Говорящ вестник" изненада госта си с изключително интересна презентация. Водещите Тами и Вики представиха любопитни факти от детството на Дидо, и заедно с него всички се отправиха към едно музикално фермерско пътуване.

Закачливото представяне на госта бе като едно приятелско "намигване", което предизвика нескрито удивление у фронтмена на една от най-успешните групи у нас и той се впусна в приятелски разговор за музиката, спорта и фермата.

"Нашият гост е висок 1.95 м. и тежи между 89 и 91 кг. Това му е оптималното тегло, при което може да е подвижен и лек на сцената и в същото време да има достатъчно сила за някакви забавни неща като катерене, носене на раница, цепене на дърва. Естествен, чаровен, с неподправено чувство за хумор. Той е с ясна преценка за себе си и за нещата, които прави, и това е нещото, което го държи здраво стъпил на земята. Обикаля планините, прави тибетски упражнения сутрин, луд е по морските храни, обожава суши, обича да готви вкъщи. Обожава къмпингите на море и планина и признава, че много го бива за покер играч".

На интервю като на интервю. Младите вестникари бяха подготвили десетки въпроси, с които засипаха госта си, а той с охота отговаряше подробно на всяко питане. С очарователния и талантлив певец, чиято звезда изгря на сцената на телевизионно риалити предаване преди години,с водещия на единствения по рода си в българския ефир музикален рок конкурс - "Голямото рок междучасие", в който мерят сили начинаещи рок групи, разговаряха Лора, Дора и Ния.

Най-интересните въпроси бяха свързани разбира се, с детските спомени на Деян - бягал ли е от училище, за да се изкъпе в Дунава, наказван ли е вкъщи за двойка, в кой клас е получавал най-много двойки и неизвинени отсъствия, за първата банда, за живота във „Фермата” и други.

Деян с удоволствие отговаряше и искрено се забавляваше докато си спомняше лудориите от детството.

На въпроса дали си е взел нещо за спомен от Фермата, Дидо сподели, че е взел една истинска здрава гега. „За мен това е символ на силата и здравото българско семейство. Както пастирът се грижи за стадото си, така и всеки мъж трябва да брани и пази семейството си, да бъде негов водач и закрилник", допълни той.

За него участието във "Фермата" не е самоцел, а истинско предизвикателство да води борба, за да я спечели.

След края на интервюто, директорът на училището Галя Богданова връчи традиционната ученическа книжка, в която децата поставиха оценка „Отличен” и колаж с гостите на вестника.

В израз на благодарност за споделените незабравими мигове с малчуганите Деян изпълни любимото си парче, а накрая извиси глас с космическата песен на Валя Балканска „Излел е Дельо хайдутин”, при което всички станаха на крака.

Срещата завърши с много автографи и селфита с Дидо.