Основната цел на конференцията е местните предприемачи да се запознаят с последните тенденции, новите възможности и предизвикателства пред бизнеса в дигиталната сфера, както и да станат част от първата бизнес социална мрежа в страната - Digital4.Network. Във форума участие ще вземат представители на водещи в сферата на дигитализацията компании в страната. До момента участие от страна на местния бизнес са заявили около 70 представители, казаха за БТА организаторите.

Сред темите са "Дигитални умения, които всеки собственик на малък и среден бизнес трябва да притежава", "Финансиране на дигиталната трансформация на бизнеса в региона", дискусия "Успешни практики, методи и подводни камъни в дигитализирането на бизнеса", "Изграждане на бранд онлайн: Как да станем разпознаваеми и успешни?", "Приложения на изкуствения интелект в бизнеса", "Психология на онлайн пазаруването" и др.

Това е втори бизнес форум, който се провежда във Враца в рамките на по-малко от месец. Предишният беше под надслов "Възможности за финансиране и развитие на бизнеса в региона" и беше с подкрепата на Българско-турската търговско-индустриална камара. В него участваха над 120 представители на фирми от региона.