© Снимка: Петя Генова

Във фестивала могат да участват танцови и певчески групи за автентичен и обработен фолклор, както и индивидуални изпълнители без възрастови ограничения. Фестивалът се провежда на открита сцена на площада в село Боровци, където ще има изложба на традиционна кухня, изложение на занаятчии и при желание - посещение на природната забележителност "Скалата на влюбените". Целта на фестивала е да съхранява, разпространява, развива и представи пъстротата на българското народно творчество и занаяти в тяхното многообразие, богатство и колорит. Да събере изпълнителите и любителите на българския фолклор и традиционни занаяти, да ги обедини в една обща изява. Да осъществи приемственост между поколенията. Да популяризира Боровци като населено място, което съхранява и обогатява културно-фолклорното наследство на Берковския край.

Кандидатите за участие във фестивала заявяват своето участие чрез специална регистрационна форма, в която отбелязват програмата си, както и броя на участниците. Задължително е посочването на лице за контакт и телефон за обратна връзка. Участниците си осигуряват музикален съпровод на живо или на синбек (CD). Участниците в събора представят своя програма при следния регламент:

- ансамблите за изворен фолклор – до 10 минути;

- танцовите състави – до 10 минути;

- певческите групи – до 10 минути;

- инструменталните групи – до 10 минути;

- индивидуални изпълнители – до 5 минути

Транспортните разходи са за сметка на участниците. Организаторите подсигуряват грамоти, награди, храна и минерална вода на всички участници. Краен срок за подаване на заявките 25.08.2021г. до 17.00 часа. Адреси за контакт: с. Боровци,п.к.3528, площад "Г. Димитров" №1, НЧ "Развитие -1927" или на e-mail: bazian@abv.bg, chitalishte_borovci@abv.bg

Телефони за справки и информация: 0884423641,0885365077