На събитието присъстваха малка част от засегнатите деца. Останалите ще получат средствата в областните центрове на БЧК в страната.

Инспектор Мария Ботева от „Пътна полиция“ изнесе данни за пострадалите през настоящата година деца при пътнотранспортни произшествия. От началото на тази година у нас за загинали 27 деца, а други 1099 са ранени, посочи тя. Ботева каза още, че всеки ден по три деца попадат в пътни инциденти, при което получават нараняване, някои остават инвалиди за цял живот, а други загиват. По думите ѝ повечето деца са пострадали като пешеходци.

Инспектор Ботева посочи, че от създаването на фонда на БЧК през 2005 г., подпомогнатите с дарения деца са общо 1028.

„Когато създадохме този дарителски фонд, тръгнахме с голямо желание и успяхме. Създадохме работеща формула – обединявай и решавай. Протягайки ръка на пострадалите деца, ние показваме че не са самички. Този фонд демонстрира добротата, останала в сърцето на българина, наследен от бабите и дядовците. Освен от корпоративния бизнес, голяма част от дарителите са обикновени хора“, каза председателят на БЧК Христо Григоров.

Росен Рачев от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата“ заяви, че всички сме участници в това движение. Той допълни, че отговорността, която има всеки от нас, е да се разпознаваме ние лично с какво допринасяме, за да има безопасност на пътя. Рачев призова родителите да дават личен пример, тъй като това е част от изграждането на децата.

Източник: БТА