© Община Видин

В първия фестивален ден децата и младежите на Видин могат да се включат в детския празник „Щуроландия“ и неговите арт работилници за малки и големи сръчковци, работилница за рисуване, работилница за интелектуални игри и редица други. За любителите на спорта е предвидена „Детска лека атлетика“ от СК „Радуканови“. Детски танцов състав „Светлинките“ и школа по модерен балет „Mom’s dream” при НЧ „Светъл ден-2009“ Видин ще изнесат концерт, като на сцената ще се качат над 70 деца. Видинските деца могат да се потопят и във вълшебния свят на книгите чрез библиобуса на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев”, който е позициониран в близост до крепостта.

По традиция вечерите са отредени за безплатни концерти на едни от най-обичаните сред младото поколение музикални звезди у нас. Тази вечер в 21:00 ч. всички видинчани и гости на града ще могат да чуят и да се срещнат на живо с музикалната сензация Dara. Водещ на събитието ще е Играта, като преди това публиката ще бъде забавлявана от DJ Theo.

На 2 юни – Деня на Христо Ботев, е подготвена изложба на старинни оръжия, историческа викторина, патриотични игри, с което ще се отдаде почит към загиналите за свободата на България. И двата дни желаещите ще могат да се включат в състезание с тротинетки, рисуване с тебешири, народна топка, федербал, скачане на въже и други. Всички участници в игрите и двата дни ще участват в томбола, като ще бъдат раздадени над 100 страхотни награди. Във втората музикална вечер на сцената ще се качат Тото и Лъчо от СкандаУ.

Мисията на фестивала и тази година е да откъсне децата от интернет пространството, за да им покаже един по-здравословен и не по-малко интересен начин за забавление на открито в реалния, а не в дигиталния свят. Кнауф България за втора поредна година застава зад двудневното събитие с мотото „За зелено бъдеще на нашата планета“.

Summer Vibes Festival 2024 се организира от Община Видин и Event Masters с подкрепата на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Достъпът до всички събития във фестивала е безплатен.