През нощта ще се задържи почти безоблачно и тихо. Минималните температури утре ще бъдат от 8° до 13°, в София около 8°, по Черноморското крайбрежие от 11 до 13 градуса, а максималните между 25° и 29°, в София около 24°. Ще преобладава слънчево време, но след обяд на отделни места в планинските райони на Западна България ще превали.

Ще духа слаб, в Източна България и по Черноморието умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 22 и 24 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините също ще бъде предимно слънчево, но на отделни места в масивите от Западна България в следобедните часове ще превали. Ще духа слаб вятър с посока от юг-югозапад.

Слънчево време и на Балканите с временни увеличения на облачността, но само на места в планинските райони се очаква да превали дъжд, пише БНТ.

У нас до края на седмицата ще бъде предимно слънчево, без съществени валежи. Максималните температури ще останат почти без промяна с изключение на събота, когато слабо ще се понижат.