Средства, които курсистките и тяхната инструкторка събрали през последните 5 месеца, решили да дарят на Общината. Желанието на дарителите било с парите да се закупят дръвчета, които да бъдат засадени в пешеходната алея на бул. "Стамболийски".

"Искахме да засадим дръвчета точно в тази част на алеята, защото, както виждате е доста натоварено движението от двете и страни и понеже имам опит с лошия въздух в София, не бих желала и Мездра да се превърне в такъв замърсен град’’, сподели създателя на йога студиото Диана Иванова. Ето защо йогистките избрали да засадят широколистни видове, за да спомогнат за подобряване чистотата на въздуха и разкрасяването на града. Дръвчетата, които ще радват мездренчани с красивите си цветове, са от вида японска вишна, която е известна със своите преливащи белорозови багри, както и офика - дървото на късмета.

Диана Иванова е от Мездра, но от 30-на години живее и работи в столицата. Докато един ден решила да се върне в своя роден град, за да отвори собствено студио по йога.

"Днес е празник на душата. Всеки от нас може да направи добро дело, за да свети душата ни и да сме полезни на хората и в града, който живеем'' сподели Диана.

Залесителната акция беше подпомогната от директора на "Чистота" Николай Несторов и от Йоана Димовска, озеленител в предприятието, която благодари на дарителите за тяхната прекрасна инициатива и щедрост.