Тези, които посетиха щанда, получиха рекламни материали и брошури изготвени от ОИЦ – Враца с актуалните процедури и предстоящите възможности до края на 2021 г.

Представителите на центъра във Враца разясняваха на хората актуалните процедури по оперативните програми „Развитие на човешките ресурси“, „Иновации и конкурентоспособност“, „Морско дело и рибарство“, „Програма за развитие на селските райони“, „Околна среда“ и други възможности за финансиране.

Експертът Гроздан Темнишки сподели, че обиколката тази година стартира на 17 май и се предвиждат по две информационни кампании във всички общини.

„Днес е четвъртата ни приемна е в община Мездра, след това ще обиколим цялата област. Хората могат безплатно да се запознаят с различна информация свързана с Европейския съюз. Подготвили сме актуалните процедури по програма за „Развитие на селските райони“. В момента има отворена процедура за местните инициативни групи. –– експерт ОИЦ-Враца.

На щанда гражданите получиха и информация за мерки, свързани с преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19, и друга информация, свързана с Кохезионната политика.

За участие бяха поканени представители на местната власт, бизнес организации, представители на неправителствения сектор, земеделски производители, младежи и граждани.

ОИЦ – Враца е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Кампанията ще продължи във всички общини на област Враца до 27 май по предварително изготвен график.