През нощта на 05.12.2022 г. Ц.В. управлявал лек автомобил на път към с. Краводер, област Враца, когато бил спрян за проверка от автопатрул. При направен по надлежния ред тест с техническо средство било установено наличие на 1,08 промила алкохол в издишания от водача въздух.

По случая е било образуваното досъдебно производство. В хода на разследването се изясни, че през м. март 2021 г. Ц.В. е бил осъден за същото деяние.

Привлеченият в качеството на обвиняем се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Враца. Извършителят на престъпното деяние се е съгласил да му бъде наложено наказание от 1 година „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване и глоба в размер на 500 лева.

С определение съдът е одобрил сключеното между страните по делото споразумение, което има последиците на влязла в сила присъда.

Ефективно наказание 3 месеца „лишаване от свобода“ и лишаване от право да управлява МПС за срок от 8 месеца е наложено на Б.А.

Той е бил обвинен от Районна прокуратура – Враца за шофиране на лек автомобил след употреба на наркотичното вещество канабис.

Престъплението е било извършено от Б.А. на 24.08.2023 г. в района на разклона за с. Паволче, област Враца.