В консултациите, които се състояха при кмета на общината Иван Аспарухов, взеха участие упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции от партии в 46-ото Народно събрание: Стефан Красимиров (ПП „Има такъв народ“), Яна Нинова (КП „ГЕРБ-СДС“), Наталия Христова (КП „БСП за България“) и Каролина Кьолер (ПП „ДПС“). По уважителни причини отсъстваха Цветан Йолашки (КП „Демократична България - Обединение“) и Георги Валентинов (КП „Изправи се! Мутри вън!“).

При образувана една секция за гласуване с подвижна избирателна кутия 6-те парламентарно представени партии и коалиции от партии в 46-ото Народно събрание разполагат с по едно място в Подвижната секционна избирателна комисия (ПСИК). Разпределението на местата в ПСИК по партии и коалиции е следното: председател - ПП „Има такъв народ“, зам.-председател - КП „ГЕРБ-СДС“ и секретар - КП „БСП за България“. Останалите членове на комисията са от партиите – КП „Демократична България - Обединение“, ПП „ДПС“ и КП „Изправи се! Мутри вън!“.

Общината е закупила по две защитни облекла за всеки един от членовете на комисията. Кметът Иван Аспарухов напомни, че те ще трябва да показват служебна карта, за да бъдат разпознавани от избирателите.

Както и досега, избирателните секции в Мездра, в които ще могат да гласуват избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването са седма секция, която ще се помещава в Социалния комплекс на ул. „Иван Вазов” №2 (бившата сграда на АПК-а), и осма секция на ул. „Св. Патриарх Евтимий” №2, която е на първия етаж в Професионална гимназия по механизация на селското стопанство (МТУ-то)

Сградите, в които се намират въпросните избирателни секции, са снабдени с подходи (рампи), отговарящи на изискванията за гласуване на избиратели.