© .bdz.bg

Доброволци от Национално сдружение на сираците в България (НССБ), със съдействието на служители от БДЖ украсиха празнично един от вагоните на сутрешния бърз влак от Варна за София. Така привлякоха вниманието на Дядо Коледа, който се качи на влака от жп гара Плевен с пълен чувал с подаръци за децата от преходно жилище, центрове за настаняване от семеен тип и Дневен център за деца с увреждания в град Роман.

По време на пътуването белобрадият старец раздаде коледни бонбони на пътуващите във влака и се снима за спомен с всеки желаещ. Повече от 50 деца посрещнаха Дядо Коледа на гара Роман, който зарадва малчуганите с Коледни торбички с лакомства и подаръци, осигурени от дарители на сдружението.

© bdz.bg

Това е началото на поредица от инициативи за пътуванията по празниците. Група деца от Казанлък ще пътуват в коледно украсен вагон, като част от инициатива срещу набезите над влакове на БДЖ. По време на пътуването на младите пътуващи ще научат за вредите и опасностите от хвърлянето на камъни по преминаващи влакове. За децата са осигурени и специални тениски и шапки, посветени на инициативата.

За още по-голямо коледно настроение група ентусиасти по уличен фитнес са украсили още един вагон в Бургас, включен в съставите на пътуващи влакове в страната.

© bdz.bg

БДЖ винаги подкрепя инициативите за социална адаптация и интеграция на децата, лишени от родителска грижа, зачитането на техните права като пълноценни граждани на нашето общество, както и правото им на качествен и достоен живот.