Младежите и девойките от студентската бригада в Мездра, както и от Общинското предприятие „Чистота”, ще могат да разчитат на помощ от частни фирми за довършване на почистването на пътя Брусен - Царевец - Старо село, информира директорът на комуналната фирма Николай Несторов.

„За петък имаме обещание да ни окаже помощ една частна фирма. Друга фирма пък ще ни помага с извозването на отпадъчните клони. Това ще ни даде по-голям напредък в работата”, заяви Несторов.

Другата група студенти, които са ангажирани с асфалтови дейности, работят на улиците „Дружба” и „Христо Смирненски” в Мездра.

Междувременно служители на „Чистота” започнаха да чистят и мият улиците в града. На този етап са изчистени тези улици, на които вече е положена хоризонтална пътна маркировка - „Александър Стамболийски”, „Георги Кирков” и „Янко Сакъзов”.

„Имаме проблем с едната сметоизвозна машина, която е повредена”, допълни директорът на ОбП „Чистота”. За момента се справяме с другата, която е резервна. Засега имаме един празен ден в графика и мисля, че няма да се стигне до закъснения по селата, защото за града нямаме проблем да се справим. Повреден е също така и тракторът ни, което пък бави изхвърлянето на отпадъците покрай контейнерите. Надявам се днес да го оправим”, заяви Несторов.

Работниците от „Чистота” продължават и със санитарната сеч на сухи клони и дървета. След тези в центъра и на пл. „Македония” предстои работа на ул. „Цанко Церковски”.

От Общината планират да сформират работна група, която да продължи с полагането на пътната маркировка в града и с боядисването на бордюри.