Ищците вече успяха да изпратят виновника за страданията им – Мирослав Горанов, за дълго в затвора. През март 2013 г. при изпълнение на служебните си задължения двамата опитали да задържат 33-годишния тогава Мирослав, който бил обявен за държавно издирване, след като в 9 РПУ-та в България го издирвали за различни престъпления. В дома на бащата на Мирослав в село Добролево двамата полицаи били посрещнати от родителя, който опитал да попречи на работата им. Ненадейно се появил издирваният Мирослав, който насочил ловна пушки и натиснал спусъка. До изстрел обаче не се стигнало поради технически причини.

Според адвокат Светла Генова, на окръжната прокуратура във Враца и трябвали 7 години, 4 месеца и 11 дни, за да изготви обвинителния акт срещу Мирослав Горанов, който бил криминално проявен с участия в кражби, измами и въоръжен обир в Мездра от 2005 г. Досъдебното производство пък се проточило 5 години и 9 месеца

Междувременно Мирослав бил осъден и изпратен в затвора, а съдът присъдил по 10 000 лева на двамата полицаи заради преживяния стрес. Към настоящия момент те искат по още толкова от държавното обвинение, което не си е свършило работата.