На 04.10.2024 г., около 22,00 ч. на улица в село Лехчево, служители на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР Монтана извършили проверка на лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от водач на 21 г. от същото село. Проба с техническо средство дръгтест отчела положителен резултат за употреба на амфетамин. Водача е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, като резултатът е отрицателен.

На нарушителя е съставен акт и наложена глоба с фиш по Закона за движение по пътищата. С полицейска заповед му е наложено задържане по Закона за МВР.

Автомобила не е иззет, тъй като не е собственост на водача. По случая е извършен оглед и образувано досъдебно производство.

Жена водач, седнала зад волана под въздействието на наркотични вещества, е задържана в РУ Лом. На 05.10.2024 г., около 15,15 ч. в град Лом, в района на кръстовището на ул. "Добруджа" с ул. „Ген. Владимир Заимов“, служители на РУ Лом извършили проверка на лек автомобил "Ауди А3", управляван от 21-годишна жителка на крайдунавския град. При направената проверка с техническо средство е установено, че жената водач управлява след употреба на амфетамин и метамфетамин.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, която е извършила оглед. С полицейска заповед нарушителката е задържана до 24 часа в РУ Лом.

По случая е образувано досъдебно производствo.