След като се преместил в София, се запознал с Пепа и скоро двамата заживели заедно. Мъжът се запознал с общинар, с когото поддържал близки приятелски отношения. Скоро замислил схема как да изкара пари чрез другаря си. Ходил при него в Столична община, за да му прави справки за възрастни хора без наследници. След това Аврамов и Пепа съставяли на ръка фалшиви завещания, с които получавали имотите на хората след смъртта им. За да не ги разкрият, ползвали и други хора в измамите. За всеки апартамент намирали различни помагачи, които не били наясно с далаверите. Така се снабдявали с шофьор, човек, който да подава документи и други помощници.

Повечето са свидетели по делото. Шестима обаче са привлечени като обвиняеми и са задържани за 72 часа, заедно с тарторите Аврамов и Георгиева. Служителят на общината не е сред обвиняемите, той остава свидетел по делото. Досега разследващите са се натъкнали на измами с 14 апартамента, но имат данни за още. Повечето са в момент на продажба, но няколко вече били купени.

Най-евтиният бил продаден за 50 000 лв., а най-скъпият - за над 200 хил. лева. Сделките били засечени от служители на Столична община, които сезирали Софийската районна прокуратура. Оттам веднага започнали разследване, намесила се и полицията. Групата е наблюдавана няколко месеца, преди арестите на 24 октомври. При акцията са били претърсени 14 апартамента и две коли. Основните тараши били на адреси в столичния кв. “Фондови жилища”, пише 24 часа.

Полицаите се натъкнали на много завещания менте, написани на ръка, и издадени за тях нотариални актове. Имало и печати, фалшиви договори за придобиване на имоти, удостоверения за наследници и други документи. Криминалистите иззели пушка и пистолет. Засега 8-те задържани са обвинени за измама в особено големи размери, писане на фалшиви завещания и използване на неистински документи.

Ще бъдат заведени няколко дела за измами, извършени в рамките на една година. Групата е действала близо 4 г., което означава, че ще има 4 преписки. От прокуратурата са се натъкнали и на данни за измами с апартаменти на хора, които имат наследници. Те са правени, след като вече Аврамов и Георгиева получили няколко жилища от хора без роднини.

Източник: 24chasa.bg