Сред кандидатиралите за народни представители са 14 граждани на община Мездра. 9 от тях са мъже, а останалите - дами. През 2013 г. в листите бяха включени 20 мездренчани, а през 2014 г. - 19. Нито един от тях обаче не стана депутат.

Както и преди две години, двама са водачи на листи: дългогодишният кмет на Мездра Иван Аспарухов е начело на листата на "АБВ - Движение 21", а бившият заместник-председател на Народното събрание Явор Хайтов оглавява тази на "Реформаторски блок - Глас народен”.

На второ място в листата на ПП ДРОМ е Антон Асенов.

От четвърта позиция в листата на ГЕРБ ще атакува парламента д-р Ивайло Тодоров. На пето място са трима нашенци: д-р Илиана Михайлова, ("БСП за България"), д-р Веселка Павлова ("АБВ - Движение 21") и Радослав Маринов ("Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО").

Седми избор на ДПС е Каролина Кьолер. На същата позиция в листата на "АБВ - Движение 21" е Илонка Цоновска от квотата на партията на Татяна Дончева. Под №8 в листата на Реформаторския блок е Искрен Красимиров, на „АБВ - Движение 21” - Тошко Стоянов, а ДПС - Соня Тинчева. На 11-то място в листата на „Нова Република” е Цветан Йолашки, на същата позиция в листата на Реформаторския блок е инж. Павлин Коцев.

Четирима от сегашните кандидат-депутати бяха включени в листите и през 2014 г. - Иван Аспарухов, Явор Хайтов, Каролина Кьолер и Соня Тинчева.