Отборът е на трето място в класирането след есенния полусезон. В него изигра мач по-малко, като домакинският двубой от 13-ия кръг срещу Етър II (Велико Търново), бе пренасрочван на два пъти и в крайна сметка беше отложен за тази година.

Запазват се резултатите на ломския тим от есенния дял на настоящия шампионат. В оставащите кръгове до края на кампанията ще се присъжда служебен резултат 3:0 и по три точки на съперниците в мачовете с Дунав. През настоящия сезон няма да има изпадащи отбори от Северозападната Трета лига, която вече остава с 14 отбора.

Преди две години, отборът на Лом пак напусна първенство в разгара на сезона. В средата на месец март 2022 година, Левски (Лом) прекрати участието си във Втора лига след 27-ия кръг.

На съвещанието присъстваха президентът на Аматьорската футболна лига и член на Изпълнителния комитет на БФС Румен Вълков, председателят на ЗС на БФС - В.Търново Бончо Генчев и секретарят на Зоналния съвет Игор Бакьов.

На срещата са обсъдени актуални теми и казуси преди началото на пролетния полусезон. Клубовете са се запознати с решението на Изпълнителния комитет на БФС от 26 януари т.г., според което, 10% от ежегодните солидарни плащания от УЕФА ще бъдат разпределени между 60-те участници в третото ниво от българския футбол. По този начин всеки клуб ще получи по 4205 евро от общата генерирана сума.

Картотекирането, документите, лицензирането на треньорски кадри бяха сред другите дискутирани теми.

Конгрес на БФС ще има, като най-вероятно той ще се проведе на 15 март, но конкретна информация около събитието към момента няма.

Стартът на Северозападна трета лига е на 24 февруари, като програмата не предвижда междинни кръгове. Единствено заради Великден ще има кръг в петък, а за „Локомотив” това се явява гостуване на втория отбор на „Ботев” Враца.


Източник: .regnews.net