Водач, седнал зад волана след употреба на алкохол, е задържан до 24 часа в арестните помещения на РУ Монтана.

На 17.09.2023 г. около 20,45 ч. служители на Участък – с. Георги Дамяново спрели за проверка на ул. "Първа" в с. Гаврил Геново лек автомобил марка "Ауди А3", собственост и управляван от 37-годишен жител на с. Говежда.

При извършване на проверката с техническо средство "Алкотест" е установено, че водачът е седнал зад волана след употреба на 1,32 промила алкохол в издишания от него въздух.

На нарушителя е съставен акт по ЗДвП. С полицейска заповед е задържан до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство.

Неправоспособен водач е установен на бул. „Трети март“ в гр. Монтана. На 18.09.2023 г. около 00,30 ч. служители на сектор "Пътна полиция" при ОД МВР - Монтана спрели за проверка лек автомобил "Хонда", собственост и управляван от 49-годишен местен жител.

При контрола на пътя е установено, че водачът управлява лекия си автомобил в срока на лишаване от правоуправление, след връчено и влязло в сила наказателно постановление.

При проверката водачът отказал проба за употреба на алкохол. По случая на нарушителя са съставени 2 акта по ЗДвП и е образувано бързо производство.