Около полунощ в сряда във Враца полицаи спрели за проверка лек автомобил "Фолксваген Голф”, управляван от 31-годишния врачанин Г. Н. В колата пътували трима пасажера на възраст от 17 до 24 години. Водачът на автомобила е тестван за употреба на наркотични вещества, като пробата е реагирала на амфетамин. В него са намерени сгъвки, съдържащи зелена суха листна маса - канабис. Той е задържан в Районно управление - Враца. Образувано е бързо производство.

Часове преди да хванат наркомана служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност” при Областната дирекция на МВР извършили проверка с цел пресичане, разкриване и документиране на престъпленията, свързани със съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол. В складова база във Враца са намерени и иззети 34 стека с цигари от 11 търговски марки. Цигарите били открити в лек автомобил "BMW", паркиран в една от гаражните клетки на базата. Установено е, че колaта се ползва от 52-годишен врачанин с инициали Т. Т.. В гаража е намерен и ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.234 от Наказателния кодекс.

Същия ден служители на сектор "Пътна полиция” установили, че представен за извършване на първоначална регистрация лек автомобил "BMW 320D", внос по документи от Румъния, е обявен за издирване като обект на престъпление в Италия. Работата по случая продължава.

Преди това в Районно управление -Враца е получено съобщение от 15-годишно дете, което казало, че на ул. "Авлига” се е скарал с двама души и единият го нападнал с вила. Изпратеният на мястото полицейски екип установил един непълнолетен и 31-годишен мъж, и двамата от село Нефела, които с изключителен цинизъм и дързост грубо нарушавали обществения ред. След отправено им предупреждение от полицейските служители двамата не преустановили действията си и продължавали да нарушават обществения ред. Задържани са в Районното управление. Работата по случая продължава. От полицията са уведомили Отдел "Закрила на детето” при Дирекция "Социално подпомагане".

Същия ден имаше и опит за подкуп на служители на МВР от стар познайник на полицията, за което Medianews.bg вече писа.