За по-добрата грижа и пълноценното обслужване на хората от населените места в общината ще се подпомогне предоставянето на услугата „топъл обяд“ чрез новите придобивки.

Автомобилите ще обслужват потребители в неравностойно социално положение, които трудно организират своя бит, поради здравословни или възрастови ограничения, живеят в бедност, изпитват тежки материални лишения, поставени са в социална изолация и са в затруднение да осигурят сами прехраната си. Същевременно осигуряват храната на деца и ученици за всички образователни заведения на територията на общината, както и на потребителите на Дом за стари хора "Баба Марта" с. Липница.

Единият от автомобилите е закупен в изпълнение на общински проект, финансиран по Целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“ на Фонд „Социална закрила“ към МТСП.

Другият автомобил е закупен с финансови средства от Капиталовата програма на Община Мизия.

Чрез закупуването на автомобилите се постига основната цел по проекта, а именно подпомагане на социалната дейност в общината чрез модернизиране и осъвременяване базата на Домашен социален патронаж–Мизия. Това, от своя страна, дава възможност за подобряване качеството на предлаганите услуги в социалната сфера и задоволяване потребностите на крайните потребители, както и обновяване на амортизирания автопарк.