© Община Видин

Предварително записалите се за участие в кампанията наброяваха над 80 души. Доброволците бяха разделени на групи, които засаждаха в различни участъци на парка под ръководството на общински експерти. Необходимите инструменти и материали за работата бяха осигурени от Общината.

Доброволците получиха зелени сертификати за участие в кампанията, а кметът връчи отличията на първите, които се включиха в инициативата. Сред тях бяха 3-годишната Ирина и учителят от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ Светослав Иванов.

Общо 27 са новозасадените дръвчета, които ще обогатят зеленото пространство в един от любимите на видинчани паркове в града. Във „Владикина бахча“ не е извършвано залесяване от много години.

Със средствата, получени досега от предадените стари отоплителни уреди по проект „Подобряване на качеството на атмосферния въздух“ са закупени различни видове дръвчета (японска вишна, бреза, смърч, липа, червенолистен и кълбовиден шестил и др.), храсти за жив плет и паркова роза. Предвижда се да бъде закупен още посадъчен материал с парите от предаването на старите отоплителни устройства по проекта, а засаждането да продължи и на други места в парковите пространства на град Видин.

Основната цел на кампанията, организирана от Общината, е видинските деца да се възпитават на любов, грижа и отговорност към природата.