Програма "Хелфи" е насочена към учениците от I до IV клас. В рамките на обучението в оказване на първа помощ се прoвеждат по 6-7 занятия с един клас, водени от двама доброволци от БМЧК, поясни Петя Илиева, ръководител на Клуб "БМЧК и приятели на Искърското дефиле" при СУ "Св. Климент Охридски" - Зверино. Сред темите, по които младите червенокръстци изнасят лекции, са ужилване от насекомо, изгаряния, навяхване, счупване, кръвотечения, порезни рани, измръзване, загуба на съзнание и т. н.

Програмата се осъществява на базата на сключено Споразумение между Българския младежки червен кръст и Министерството на образованието и науката за сътрудничество в сферата на неформалното образование и ограмотяването на учениците по теми, свързани с дейностите на червенокръсткото движение.

Обучителните сесии по Програма "Хелфи" продължават. Ако искате презентаторите от БМЧК да влязат и във вашият клас, може да се свържете със щатния специалист за област Враца, който отговаря за младежките дейности, Юлия Кръстева на тел. 092/ 62 60 39 или на e-mail: brcy.vratsa@gmail.com