За целта се подава писмено заявление до кмета на общината, кмета или кметския наместник на съответното кметство за гласуване по настоящ адрес (Приложение №12-НС от изборните книжа). След вписването на избирател в избирателния списък по настоящ адрес не може да му се издава удостоверение за гласуване на друго място.

• Не по-късно от 26 юни 2021 г. избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, заявяват желанието си за това в писмена форма чрез подаване на заявление по образец (Приложение №14-НС от изборните книжа), подписано саморъчно и изпратено по пощата, факс или чрез електронно заявление през интернет страницата на Община Мездра: http://mezdra.bg/. Към заявлението се прилага копие от документ на ТЕЛК (НЕЛК).

• До 26 юни 2021 г. (вкл.) кандидатите за народни представители, членовете на ЦИК, членовете на РИК и наблюдателите на изборите могат да подадат заявление-декларация за издаване на удостоверение за гласуване на друго място (Приложение №18-НС от изборните книжа).

• До 3 юли 2021 г. избирателите могат да подадат заявление до кмета на общината, кмета или кметския наместник на съответното кметство за отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък (Приложение №8-НС от изборните книжа).

Безплатен телефон за справки в избирателните списъци: 0800 1 4726.