Продължава и играта на Симфониета-Враца, с която призовават почитателите си да се включат в съботното концертно преживяване, като изпратят, в съобщение до страницата свои снимки с елегантно облекло пред екрана по време на онлайн излъчванията. Наградата е покана за концерт по избор, от бъдещата програма на Врачанските симфоници в градската концертна зала.

Онлайн излъчванията на Симфониета-Враца са част от инициативата „Заедно в кризата – Класическата музика на България онлайн“ на музикалните културни институти в България. Те се обединиха в обща програма на своето онлайн присъствие по време на извънредното положение. Ето част от посланието им:

“Обединява ни вярата и желанието да сме в услуга на публиката, която искрено обичаме. Днес ние безвъзмездно Ви даряваме малко радост и се надяваме, че скоро отново ще бъдем заедно в концертните зали и оперните салони. Благодарим ви, че сте с нас!”. Цялата програма на излъчванията, по дни и часове, е налична във Фейсбук-страниците на всички музикални институции в България.