© община Лом

Изложбата беше открита от Кристина Павлова, главен специалист в Дирекция „Хуманитарни дейности и международно сътрудничество” в Община Лом. Тя изказа своето възхищение от видяното и поздрави Елена Манчева, умело пресъздала със средствата на акварела очарованието на една отминала епоха.

Отец Николай, представител на Видинската Света Митрополия, благослови изложбата.

Елена Манчева благодари за топлите думи.

„Дълги години преподавам математика, но страстта ми към рисуването не отмина. Уменията и знанията за изобразителното изкуство, които придобих в обученията си, ми помогнаха в работата като класен ръководител и като ръководител на клубни форми за работа с ученици. Акварелът ме плени и стана неразделна част от живота ми. В тази изложба аз показвам стари и възрожденски къщи, манастири, природа, все неща които ме вдъхновяват и ми дават енергия за още творчество. Благодаря на читалище „Постоянство”, на Община Лом и на училище „Никола Първанов” за подкрепата при реализирането на първата ми самостоятелна изложба. Надявам се да продължа да ви радвам с моите творби, защото се чувствам щастлива, когато рисувам” – каза Елена Манчева.

Тя получи поздравления и цветя от кмета на Община Лом д-р Георги Гаврилов, поздравителен адрес от директора на Първо основно училище „Никола Първанов” Христина Христова, както и многобройни поздравления от колеги, ученици, приятели и почитатели на изкуството.

Елена Манчева е родена в гр.Видин. Като ученичка в гимназията посещава студио по изобразително изкуство в Младежкия дом. По-късно взема уроци по рисуване от арх.Джелепов в София. Завършила е Педагогическия институт в Силистра със специалности математика, физика и рисуване. Живее и работи в Лом от 1982 г. Учител е в Първо основно училище „Никола Първанов”.