Ето какво сподели Нели Найчова за MediaNews:

„Решението да се явя на конкурса за заемане на длъжността дойде малко спонтанно. Прецених, че имам нужният опит, и го приех като предизвикателство. Когато дойдох тук, намерих един добронамерен и позитивно настроен учителски колектив от висококвалифицирани педагогически специалисти, с които можем да направим много неща заедно – и за учениците, и за родителите и за учителите.”

Директорът заяви, че има доста идеи, но най-важното е заедно с педагогическите специалисти да продължат да надграждат постигнатото до сега, да участват в национални програми и, разбира се, да разработват и реализират проекти.

Най-важната цел за нея си остава и изграждането на STEM среда с високотехнологични оборудвани и свързани класни стаи. Вече има доставени и монтирани пет интерактивни дисплея, по два в класните стаи на IV и VII клас, чрез които ще се повишават дигиталните компетентности на учениците за по-доброто им представяне на Националните външни оценявания.

Училището е с доказани традиции и е единственото на територията на общината със статут на иновативно. И това не е случайно, тъй като наред с образователно-възпитателния процес, тук широко са застъпени различни извънкласни дейности. От началото на месец октомври стартираха своята дейност десет клуба -Пътуващ театър "Малки таланти", Клуб "Дигитален свят" , "Шахмат", "Language lab", Екоклуб "Приятели на природата", " Магията на словото", " Математическа магия", Вокална група "Мелъди", Арт ателие и "Футбол".

Нели Найчова допълни, че чрез заниманията в клубовете по интереси, учениците развиват своето творческо и логическо мислене и двигателни умения и спортна култура. Според нея, най-важното е всеки един ден в училище да бъде ново предизвикателство и за децата, и за учителите.