Ежедневната норма е между 30 и 50 грама ядки, а повече от 60 грама ще донесат допълнителни калории и могат да раздразнят стомаха.
„Сто грама ядки се равняват на приети 600 килокалории и могат да доведат до неприятни реакции на стомашно-чревния тракт“, предупреди тя.
Диетологът препоръчва се на ден да се консумират пет - шест половинки от орехова ядка и не повече от 10-12 бадема или лешници.
Ядките, въпреки наличието на мазнини в тях, са в състояние да намалят нивото на "лошия" холестерол. Много изследвания потвърждават факта, че редовната консумация на ядки от хора на възраст 60-70 години значително намалява риска от атеросклероза и други сърдечни заболявания.
Безспорен лидер в съдържанието на Омега-3, който се счита за най-полезен за сърцето и кръвоносните съдове, е орехът.
Източник: moreto.net