„Доволен съм от подготовката, която направихме, изиграхме и шест контролни мача. Според мен отборът е подготвен добре и сме готови да започнем пролетния дял от първенството. Привлякохме качествени футболисти, които ще помогнат на отбора“, заяви за MediaNews наставникът на „железничарите“ – Диан Попов.

По време на зимната пауза бяха привлечени шест нови попълнения – двама вратари, двама защитници и двама нападатели. Това са опитният страж Ивайло Василев, идващ от състава на „Спортист“ (Своге) и Генади Ненков, от тима на ОФК „София“, Ивайло Тодоров от дубъла на врачанския „Ботев“, Мохамед Сила от „Дреновец“ и Кристиян Йотов и Лионел Матадос, съответно от „Академик“ (Свищов) и „Надежда“ (Доброславци).

Един от новите играчи на „Локомотив“, който е сред най-опитните футболисти в тима, Ивайло Василев сподели, че настроението в съблекалнята е много добро, всички момчета се стараят, тренират и са готови за началото на пролетния дял.

„За първи път играя в Трета лига. Тук намирам доста добра организация и база, каквито са и в повечето отбори от Втора лига“, каза още стражът.

Ето и кои футболисти ще играят в „Локомотив“ през пролетния дял от шампионата: Вратари: Ивайло Василев и Генади Ненков

Защитници: Ваньо Иванов, Васил Сапунджиев, Генади Петров, Стефан Стефанов, Ивайло Тодоров и Мохамед Сила

Полузащитници: Гроздан Илиев, Деян Иванов, Ивайло Бояджиев, Михаил Бешев, Михаил Иванов, Николай Ганчев, Светослав Валериев и Тодор Горанов

Нападатели: Васил Калоянов, Иван Аспарухов, Кристиян Йотов и Лионел Матадос

В първия кръг от пролетния дял мездренските „железничари“ приемат тима на „Левски“ от едноименния град. Двубоят на стадион „Локомотив“ е на 25-ти февруари от 14:30 часа. Преди този мач домакините са на второто място с актив от 39 точки и голова разлика 38-14, а „Левски“ заема 11-та позиция във временното класиране с 16 пункта и голово съотношение 19-31.

Главен рефер на срещата ще бъде Христо Минчев от Габрово, с асистенти Даниел Ников и Никифор Велков. Четвърти съдия ще бъде Даниел Цолов от Монтана, а делегат на БФС – Радой Христов.