„ДГ „Слънчице“ кандидатства и печели проекта за четвърта поредна година. Всеки път целите и приоритетите на програмата са различни. Тази година бяха насочени към изобразителното изкуство, музиката и развитие на физически двигателни качества при децата. Идеята на нашия проект тази година беше да развиваме талантите на децата. Ние заложихме на две ателиета – арт лаборатория и ателие „Аз съм ритъм“ като в едното ателие се развиваха музикалните таланти на децата, а в другото - техните изобразителни умения и творчество. В проекта бяха включени и родители, които участваха активно в дейностите с децата през цялата учебна година“, сподели директорът на детското заведение Калина Арсенова.

Проектът дава възможност да бъде създадена подходяща подкрепяща среда за децата, която им осигурява достъпно и свободно развитие на талантите им. В тази връзка в градината е изградена и стем лаборатория, която е оборудвана с различни материали и инструменти за музика и рисуване.

Като част от дейностите по проекта ДГ „Слънчице“ е организирала и конкурс за детски картини на тема „Къде живее слънцето“. Към него са проявили интерес градини от цялата страна и са изпратени 1100 рисунки. "Най-добрите малки художници ще получат предметни награди, а всички останали грамоти за участие", поясни директорът.

На събитието присъстваха представители на Регионално управление на образованието - Враца, Община Мездра, директори и педагогически специалисти от детските градини в област Враца.

В момента детското заведение посещават 143 деца - детска ясла "Слънчо" и четирите възрастови групи и "Патешки истории", "Снежанка и седемте джуджета", "Дядовата ръкавичка" и "Мики Маус". Детската градина има и филиал в село Дърманци с разновъзрастова група "Мечо Пух".