В спортната надпревара ще се включат над 700 деца от най-големите атлетически школи от цяла България, включително участници от над 20 големи столични клубове.

Дисциплините, в които децата и младежите ще вземат участие, са: бягане 60 м, 100 м,150 м, 600 м, 400 м, 60 м с препятствия,100 м с препятствия, скок на дължина; скок от място.

Организаторите са подготвили специални награди, като в това число влизат медали за всички победители в отделните дисциплини,също така награждаване с медали до шесто място за децата родени 2015 и по малки и грамоти за най-малките участници.

Атлетическа лига GO!KIDS! се организира от 2017-а година насам от СК „Приорити спорт“ в лицето на ръководителя Магдалена Христова. Лигата обхваща 5 състезания годишно и има за основна цел да популяризира спорта, в частност леката атлетика, сред децата и подрастващите, като им дава възможност за изява на национален форум. Събитието създава трайни навици за здравословен начин на живот и провокира интерес към спорта чрез системни занимания. Това е най-масовото спортно събитие на национално ниво по лека атлетика за деца, като всяко едно издание събира между 500 и 700 деца.