Краят на мащабната благотворителна акция в подкрепа на детското отделение за осигуряване на мебели, медицинска апаратура, спални комплекти и други пособия за най-малките граждани на нашата община събра кмета на община Козлодуй- Маринела Николова, председателя на Общински съвет Николинка Тодорова, управителя на МБАЛ „Св. Иван Рилски”, д-р Дилян Петров, началника на детското отделение, д-р Павлова, целия медицински персонал на отделението, ръководител Управление „Администрация и контрол” в АЕЦ „Козлодуй” Стефка Петрова, координатора на „Искам бебе” за Северозападна България Здравка Гергова, общински съветници и общественици.

От името на целия екип на отделението началникът на детското отделение, д-р Павлова, благодари за дарителската инициатива. Отец Пламен отслужи водосвет за здраве и успешна работа на екипа.

Здравка Гергова, координатор на „Искам бебе” и един от организаторите на акцията, благодари поименно на всички дарители и участници в организацията, с подкрепата на Община Козлодуй. Началото на благородното дело бе поставено през декември 2019 г. на Коледен базар в читалището.

Като продължение на благотворителната инициатива, по предложение на читалището, ще се събират като дарение детски рисунки, с които ще се украсят стаите в детското отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски“.

„Благодаря на Здравка Гергова от сърце, че подпомогна реализирането на тази инициатива. Благодаря и на всички включили се в кампанията. Благодаря на АЕЦ „Козлодуй“, че подкрепявсички проекти на Общината в полза на гражданите. Включително – Поетапната модернизация на детските градини на територията на община Козлодуй. Заедно правим добро за всички жители на общината и ще продължим да го правим.“,каза Маринела Николова, кмет на община Козлодуй.