В навечерието на Коледните празници младите червенокръстци посетиха здравното заведение и подариха на екипа на Детското отделение и на болницата ръчно изработени картички, сувенири и късметчета. Доброволците от БМЧК отправиха към лекарите и сестрите най-искрени благопожелания за здраве и сили, за ползотворни дела, за топлота и доброта - дарени и получавани, за дни на радост с усмивки и веселия, за мигове на сбъднати мечти.

От свое име и от името на колегите си д-р Веселка Павлова, началник на Детското отделение в МБАЛ - Мездра, благодари на доброволците от БМЧК и на всички, които се включиха в благотворителната кампания, за безценната финансова помощ. Думи на благодарност към добротворците от Зверино и Дефилето отправиха също главната сестра на мездренската болница Христина Ватова и ръководителят на Клуб "БМЧК и приятели" Петя Илиева.

© Борис Кръстев

Благотворителните инициативи на Клуба на БМЧК в Зверино, в който понастоящем членуват 26 ученици от III до XII клас, продължават. Доброволците от червенокръстката организация се присъединиха и към кампанията "Дари надежда на Сияна” като събраха 500 лв., които днес ще бъдат преведени по банковата сметка на Сияна. Тази събота, 23 декември, младите червенокръстци организират коледен базар, средствата от който също ще отидат за лечението на 3-годишното дете от Мездра.