© Община Видин

Турнирът няма състезателен характер – целта на организаторите е децата да усетят радостта от най-популярната отборна игра и да се заредят с положителни емоции в навечерието на най-светлите празници. Затова освен футболните срещи, за малките футболисти имаше и много забавления. А за доброто настроение на всички участници, както и на зрителите се погрижи водещият на събитието – уникалният Ники Станоев. Демонстрация направиха част от по-големите възпитаници на ДФК „Видин“, които също са започнали да тренират в клуба, когато все още са били в детска градина, а днес впечатляват с футболните си умения.

След края на оспорваните мачове, заместник-кметът Борислава Борисова поздрави от името на кмета на Общината д-р Цветан Ценков и лично от свое име председателя на ДФК „Видин“ Петър Митев за провеждането на този чудесен спортен празник. „Поздравявам и най-малките футболисти на град Видин и им пожелавам винаги да обичат спорта, техният спортен дух да се увеличава с годините. Община Видин и занапред ще продължи да подкрепя подобни събития, защото нашата цел е да развиваме масовия спорт и да създаваме все по-добри условия, така че децата ни да растат здрави“, подчерта Борисова.

Заместник-кметът и останалите официални гости – директорът на Общинско предприятие „Спортни имоти“ Юлиян Иванов, председателят на Областния съвет на БФС Иво Марков и Цветелина Красимирова, младши експерт „Младежки дейности, спорт и неправителствени организации“ в Общината, наградиха всички малчугани с медали. Бяха връчени също така купи на детските градини и на техните филиали.

Петър Митев благодари на Борислава Борисова и Юлиян Иванов за оказваната през годините подкрепа и за отзивчивостта във всеки един случай, когато клубът е имал нужда от помощ. В знак на признателност за доброто сътрудничество, той връчи на заместник-кмета почетен плакет за Община Видин. Почетен плакет получи и Областният съвет на БФС, като благодарност за отличното партньорство.