„От първи февруари подновяваме тренировки и ще се подготвяме до края на месеца. С набор 2010 ще ходим на турнир в Сандански от 21-ви до 25-ти. Там ще изиграем няколко мача. Други планувани контролни срещи за момента нямаме“, сподели за MediaNews Стоян Стоянов.

Наставникът разкри какви са целите пред неговите възпитаници през пролетния дял от шампионата.

„Децата да се учат да играят футбол, да задържим челните места в класирането и да надграждаме. Сигурен съм, че ще успеем“, допълни още той.

Две от формациите на Владимир Найденов – Футбол 5 и Футбол 7, не са спирали тренировки. По-малките ще участват във футболен турнир в Пловдив, а другата формация – в Сандански.

Юношите младша възраст започват подготовка през февруари. Вече имат и договорена контролна среща - на 17-ти срещу отбора, играещ в „Б“ Областна група-Враца - „Милин камък“ (с. Баница). Целта пред юношите през пролетта е запазване на лидерското място.

„Водим в първенството, дано да продължим така. Във Футбол 5 и Футбол 7 няма класирания, но ако имаше с Футбол 7 сме категорични лидери. Надявам се добрата игра да продължи и да завършим сезона без загуба. Във Футбол 5 се надявам децата да играят все по-добре и да постигаме победи“, каза за MediaNews Владимир Найденов.

Зимната си подготовка ще стартира и представителният отбор на „железничарите“. Заниманията ще стартират на 15-ти януари, а подготовката ще премине при домашни условия, разкри наставникът на „Локомотив“ - Николай Христозов.

Тимът ще изиграе и шест проверки срещу отборите на втория тим на „Левски“ (София), с „Оборище“ (Панагюрище), с „Ювентус“ (Малчика), с „Балкан“ (Ботевград), „Чавдар“ (Етрополе) и „Партизан“ (Червен бряг).

Клубът се разделя с Генади Петров, Антоан Драгомиров, Александър Стоянов, Николай Велинов и Пламен Спасов.

На този етап новите попълнения в тима са Сергей Георгиев и Кристиян Атанасов.