Кабинетът по психология беше превърнат в истинска коледна работилница, в която, досущ като джуджетата на Дядо Коледа, децата крояха, боядисваха, лепиха, изрязваха, украсяваха, опаковаха. Под малките им ръчички, плод на фантазията и мечтите им, се родиха уникални коледни подаръци - коледни елхи от панама и дърво, коледни играчки от филц, кутийки за бижута с коледна тематика, снежни човеци от шишарки, коледни дървени лъжички, коледни венци, свещници.

С огромно нетърпение децата очакваха деня на запалването на Коледната елха на центъра в Борован, където показаха своите творения. Средствата от продажбите на коледните сувенири и подаръци ще бъдат използвани за нуждите на децата от центъра. Те подариха от сувенирите и на своите дарители от Козлодуй - Фен клуба на ПФК "Левски" и АЕЦ "Козлодуй".

Междувременно във фоайето на Община Борован беше открит коледен базар, организиран от Детска градина "Юрий Гагарин" по Проект "Мама и аз заедно в детската градина", изпълняван по Националната програма "Заедно за всяко дете". Борованската детска градина е единствената в област Враца, която е спечелила средства по тази национална програма. Всички изделия са изработени от родители, деца и персонала на забавачницата. Част от средствата, събрани от коледния базар, ще бъдат дарени за благотворителна цел за "Българската Коледа".