© Витоша къп 2023

„Локомотив“ бе поставен в група „Б“, заедно с първите тимове на „Академия Валдер Рудлов“ и „Ботев“ (София). В групата бе и столичният „Айматрикс“.

В двубоите от груповата фаза „Локомотив“ записа една победа и две поражения, завършвайки на трето място в този етап от надпреварата.

След изиграването на срещите от груповата фаза отборите, завършили на третите и четвъртите места, играха четвъртфинали в сребърния поток, а първите и вторите в групите – в златния.

На четвъртфинала мездренският тим победи ОФК София с 5:0, класирайки се за полуфинала в сребърния поток. Там играчите на Владимир Найденов срещнаха отбора на „Олимпия“ София. В редовното време двубоят завърши 4:4, което доведе до изпълнение на дузпи. По-точни от бялата точка бяха столичани.

Така „Локомотив“ игра в мача за трето място, който също загуби след дузпи от състава на „Национал“.

Финалът в този поток спечели тимът на „Олимпия“.

„Играхме срещу едни от най-добрите школи в страната и имахме превъзходство в повечето моменти. Това за сега е най-важното. При дузпите само късметът не ни достигна, за по-горно класиране“, каза за MediaNews наставникът на „червено-черните“ – Владимир Найденов.

© ДЮШ на "Левски" (София)

Шампион в златния поток стана първият отбор на „Левски“. Момчетата на мездренчанина Георги Кузовски бяха безпощадни, вкарвайки 4 попадения във вратата на „Арес“ и закономерно „сините“ вдигнаха купата в надпреварата.

Ето и пълното класиране в двата потока:

Златен поток:

1. Левски София 1

2. Академия ВР 1

3. Арес София

4.Левски София 2

5. Враждебна

6. Академия ВР 2

7. ЦСКА - София

8. Ботев София 1

Сребърен поток:

1.Олимпия София

2.Академия Металург

3.Национал София

4.Локомотив Мездра

5. Академия Мургаш

6. ОФК София

7. Айматрикс

8. Ботев София 2

Отборите, класирали се на първите три места получиха купи, а тимовете от 1 до 4 място – медали.