В турнира по Футбол 7 във възрастовата категория - деца, родени 2010 г., ще вземат участие 10 клубни формации, разпределени в две предварителни групи. Малките футболни таланти на Мездра са в предварителна група "А", заедно с отборите на Звезденбург (Бургас), Етър (Велико Търново), ОФК Карнобат и Кронос (Пловдив). В другата предварителна група "Б" са тимовете на Добруджа (Добрич), ДФК Звездичка и Нефтохимик (Бургас), ОФК Несебър и ФК Севлиево.

В груповата фаза отборите ще играят помежду си по системата "всеки срещу всеки". Времетраенето на срещите е две полувремена по 20 мин. Заелите първите две места в предварителните групи ще се класират за полуфиналите, а останалите ще спорят за разпределение на местата от пето до десето място.

В петък, 22 ноември, от 19:30 ч. децата на ОФК Локомотив играят с Кронос (Пловдив), в събота, 23 ноември, от 9:00 ч. - с ДФК Звездичка (Бургас), а в неделя, 24 ноември от 11:15 ч. - с Етър (Велико Търново) и от 14:30 ч. - с ОФК Карнобат. Полуфиналите са в неделя вечерта, а срещите за разпределение на медалите и награждаването са в понеделник до обяд.

Всеки отбор ще получи купа, медали и сертификат за участие. Ще бъдат връчени също индивидуални награди - за най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър халф, най-добър нападател и най-полезен играч, както и специален приз за Феърпей.

Шампионите в отделните възрастови категории ще спечелят 3-дневен лагер на клубната база на ДФК Звездичка, с безплатно ползване по време на своя престои на футболните терени на бургаския клуб.

Това е второто участие на децата на ОФК Локомотив (Мездра), родени 2010 г., в Националния турнир "Футболни звезди на България". През месец март тази година възпитаниците на треньора Стоян Стоянов се наредиха на осмо място в крайното класиране на Футбол 7 в своята възраст в пролетното издание на турнира, като с коректната си игра те заслужиха и наградата за Феърплей.