© Община Видин

Координаторът на Фондацията за Видин обясни, че турнирът ще се проведе от 22 до 27 юни. Той няма състезателен характер. В него ще се включат 250 деца от 14 европейски отбора. Видинските представители ще участват също в Шоу на талантите, като представят театрален спектакъл, който показва уважението към семейството, към приятелите, към треньорите и усилието, което всеки един трябва да цени, за да постигне определена цел и най-вече работата в екип.

По време на посещението е предвидена обиколка и разглеждане на културно-историческите забележителности на испанската столица. Светлина Вълчева отбеляза, че това е поредната покана, която Фондация „Реал Мадрид“ отправя към видинското училище. Тя благодари за труда и усилията на Светослав Петков и на останалите треньори, на Община Видин и лично на кмета д-р Ценков и на заместник-кмета Десислава Тодорова за съдействието, на целия екип на РУО – Видин и на Веселка Асенова, както и на заместник-председателя на 49-о Народно събрание Росица Кирова за безрезервната й финансова и морална подкрепа, на децата от школата и на техните родители.

От своя страна Светослав Петков също благодари на всички, които помагат на спортното училище и специално на Борис Ненов, който е главен координатор на проекта за България. Той заяви убеждението си, че от Фондацията оценяват добрата работа на спортната школа във Видин.

„Реал Мадрид“ гледа с особена симпатия към нашето училище. След като миналата година успяхме да доведем и посланика на Испания във Видин, вече в школата на „Реал Мадрид“ никой не се съмнява, че ние сме сериозни и имаме неговата подкрепа. В разговор вчера той пожела успех на децата и се надяваме, че до края на годината ще ни посети отново. Имаме разговор и с една от легендите на „Реал Мадрид“ – Икер Касияс, да посети Видин и това ще е празник не само за нашия град, но и за любителите на футбола в цяла България“ – сподели треньорът.