"Драги нови депутати,

Преди да влезете в сградата на Народното събрание и да направите правителство, ми се иска да чуете и мнението на един обикновен човек, който не разбира от политика, но се интересува, защото днес всичко е свързано с нея", написа Тони Дуковски.

"Изминаха десетина дни от деня на гласуването. Когато аз пуснах бюлетината в урната, сключих един договор с Вас да служите на нас, българския народ, честно и почтено и да отстоявате нашите права. От началото на прехода минаха толкова правителства, че едва ли някой помни имената на Вашите колеги. Питам се: Какво преживяхме от техните опити да се упражняват с властта? Уж влезнахме в Европейския съюз, пък какво стана, та сме една от най бедните страни?

Може би някои от Вас не са чели внимателно Конституцията на Република България, но всеки знае химна, нали? Там Цветан Радославов хубаво го е казал: „Мила Родино, ти си земен рай”… За да бъде България нашият рай, зависи най-вече от Вас, господа и дами нови депутати. Как ще постъпите? Едно нещо или го можете или не. Ако не можете, откажете се, докато не сте почнали. Омръзна им на хората от политици, които мислеха за себе си. Сега Вие имате редкия шанс да мислите и работите за нас като истински държавници. На времето ни обещаваха светло бъдеще… Ден по ден дойде и днешния ден, ама нещо не е баш както трябва да бъде.”

"Детето на Враца" написа още: "Какво е било - минало е. И днешното ще мине, но искаме сега да живеем като бели хора. Сега трябва да мислим за бъдещето на нашите деца и да не въздишаме с мисълта за прокудените наши сънародници по целия свят… В себе си се надявам, че този път надеждите на хората ще се оправдаят и наистина ще дойде доброто утре. От Вас, депутатите, зависи много!”

Тони Дуковски