Тази година курбан за здраве и благополучие на типчени и техните близки дадоха семейство Георги и Лидия Нинови, които са основни дарителите за построяването на параклиса, съграден през 2009-2010 г. до останките на средновековен манастирски комплекс, датиращ от времето на Втората българска държава (XIII в.), чийто патрон е светецът-покровител на нивите и лозята и повелител на дъждовете.

"На този свят за всички християни ден от името на кметската институция и лично от мое име желая на вас и вашите семейства да бъдете здрави през цялата година. Да бъде мирен и спокоен живота ви, каза в словото си кметът на селото Георги Георгиев. Искрено се надявам да съхраним българщината и да продължим да честваме този празник, за да можем да предадем традициите на идните поколения.

Нека бъдат благословени делата на дарителите, с чийто средства беше построен този параклис и беше съграден този прекрасен кът за отдих. Честит празник!”.

Сред дошлите да уважат Летни св. Никола бяха дългогодишният кмет на Мездра Иван Аспарухов и кметът на Зверино Цанко Цанев. Музикален поздрав към присъстващите отправи Женският народен хор "Типченски майки" при Читалище "Съзнание-1899" с художествен ръководител Любомир Гешковски. Накрая всички участници в поклонението седнаха на обща трапеза по дебелата сянка и опитаха от вкусната курбан чорба, приготвена от майстора-готвач Надка Петковска.